Peste 100 de cadre didactice au protestat la sediul ISJ Vaslui

0
cadre-didactice-vaslui-protest

Peste 100 de cadre didactice, afiliate la FSLI Vaslui, au protestat ieri în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui, nemulţumite de modul de calcul al salariilor şi orelor suplimentare şi au solicitat aplicarea articolului 39 alineatul 2 din Legea salarizării unitare, scrie Agerpres.

Liderul de sindicat Sorin Ţiplea a afirmat că, la solicitarea Ministerului Educaţiei, IŞJ le-a cerut unităţilor şcolare să nu aplice acel articol, care ar duce la creşteri salariale şi pentru cadrele didactice.

Când este vorba despre tăieri salariale, legea se aplică imediat, dar când cadrele didactice trebuie să primească bani în plus, legea nu se mai respectă. Guvernul vrea să facă economii pe spatele celor care lucrează în învăţământ, iar acest lucru nu mai poate fi tolerat. Avem informaţii că se pregăteşte un proiect de ordonanţă prin care cadrelor didactice nu li se va aplica articolul 39, articol care ar duce la majorări de salarii“, a declarat liderul de sindicat, potrivit sursei citate.

Citește și:  Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” oferă 34 de burse pentru elevi, studenți și doctoranzi

Porfesorii vor protesta și în cursul zilelor de marţi şi miercuri, iar până atunci, cadrele didactice afiliate la sindicat vor purta la orele de curs un ecuson cu însemnul „Protest”.

Sursă foto: www.vremeanoua.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here