Tribunalul Vrancea: cameră specială pentru audierea minorilor

2
vrancea

O cameră specială pentru audierea minorilor a fost amenajată la Tribunalul Vrancea cu bani din bugetul instituţiei, dar şi din contribuţiile personale ale unor judecători, a informat instanţa de judecată.

„Tribunalul Vrancea a amenajat o cameră pentru audierea minorilor, astfel încât vizita acestora la sediul instanţelor să nu le creeze o stare de disconfort suplimentar. Minorii sunt întâmpinaţi într-un spaţiu vesel, dotat cu mobilier viu colorat, cu jucării şi cărţi specifice vârstei lor. Acest proiect vine în întâmpinarea iniţiativei Consiliul Superior al Magistraturii, care şi-a propus amenajarea unor astfel de camere la mai multe instanţe din ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea, Carmen Danţiş.

Vezi și O echipă din România, cu elevi de liceu de informatică, a câștigat o competiție internațională de programare

Potrivit sursei citate, banii necesari amenajării camerei au fost asiguraţi din bugetul Tribunalului Vrancea, aproximativ 2.250 lei, la care s-au adăugat contribuţii personale ale unor judecători de la cele două instanţe focşănene.

Camera pentru audierea minorilor este funcţională la acest moment, dar va beneficia de dotări suplimentare, în funcţie de necesităţi, pe măsură ce vor fi disponibile şi alte surse financiare.

2 comentarii

  1. […] O cameră specială pentru audierea minorilor a fost amenajată la Tribunalul Vrancea cu bani din bugetul instituţiei, dar şi din contribuţiile personale ale unor judecători, a informat instanţa de judecată. „Tribunalul Vrancea a amenajat o cameră pentru audierea minorilor, astfel încât vizita acestora la sediul… Cititi mai multe aici: Tribunalul Vrancea: cameră specială pentru audierea minorilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here