Titularizare 2022: proba scrisă pe 13 iulie / 5.160 de posturi titularizabile

1
examen teza

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară miercuri, 13 iulie. La nivel național sunt peste 5.160 de posturi titularizabile: 3.848 în mediul urban şi 1.315 în mediul rural, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, semnat de Sorin Cîmpeanu.

„Extrem de îngrijorător este faptul că un număr redus de posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează disciplinele la care se susțin probe scrise în cadrul examenelor naționale (Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a și bacalaureat). Ponderea acestor posturi reprezintă sub 10% din cele 5.163 de posturi pe care consiliile de administrație ale școlilor le-au publicat pentru titularizare/angajare pe perioadă nedeterminată:

Matematică: 195 posturi (dintre care 99 în mediul rural);
Fizică: 117 posturi (dintre care 32 în mediul rural);
Limba și literatura română: 48 de posturi (dintre care 13 în mediul rural);
Chimie: 42 de posturi (doar 7 în mediul rural);
Biologie: 36 de posturi (doar 6 în mediul rural);
Istorie: 26 de posturi (doar 5 în mediul rural);
Geografie: 9 posturi (niciun post în mediul rural);
Economie: 20 de posturi (doar 3 în mediul rural);
Sociologie: 3 posturi (niciun post în mediul rural);
Filozofie: 3 posturi (niciun post în mediul rural);
Psihologie: niciun post.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări:

Educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1039);
Învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (943);
Educaţie fizică şi sport (520);
Muzică instrumentală (329).
„În perioada de înscriere au fost înregistrate 33.088 de fişe de înscriere, dintre care 5.655 de fişe de înscriere ale absolvenţilor promoţiei curente”.

Titularizare 2022 – 13 iulie

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară miercuri, 13 iulie, și începe la 9:00. Se va desfășura în 104 centre de concurs. „Au dreptul să participe candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică, inclusiv absolvenţii promoţiei din acest an”, se arată în comunicat.

Conform procedurii trimise inspectoratelor școlare, candidaţii au obligaţia de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră. Desenele/graficele se pot realiza şi cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată

Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Potrivit sursei citate, subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 118 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul dedicat.

„Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.”

un comentariu

  1. […] Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară miercuri, 13 iulie. La nivel național sunt peste 5.160 de posturi titularizabile: 3.848 în mediul urban şi 1.315 în mediul rural, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, semnat de Sorin Cîmpeanu. „Extrem de îngrijorător este faptul… Cititi mai multe aici: Titularizare 2022: proba scrisă pe 13 iulie / 5.160 de posturi titularizabile […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here