Testele scrise pentru viitorii directori de şcoli: presa râde şi Ministerul Educaţiei tace

0

Testele date de către candidații la funcția de director, ieri, la proba scrisă au stârnit reacții de amuzament și confuzie în presa românească, dar și în rândul candidaților. Printre subiectele din test s-au numărat întrebări de tipul: „Ce au în comun mănușile cu șosetele?” sau „Ce are măgarul întotdeauna?”, scrie B1 TV.

Iată cum sună 5 dintre aceste întrebări, cu variantele de răspuns aferente:

Pantofii întodeauna au… ?

A) piele B) șireturi C) tălpi  D) rezemătoare de picior  E) tocuri

Măgarul întotdeauna are….

A) grajd B) potcoave C) harnașament  D) copite   E) coamă

Ce au în comun șosetele și mănușile?

A) șosetele sunt purtate în picioare, mănușile sunt purtate pe mâini;  B) sunt vândute în perechi;   C) sunt articole de îmbrăcăminte;  D) sunt făcute din același material;  E) șosetele sunt îmbrăcate înaintea mănușilor.

Fiecare râu are …?

A) pești;  B) poduri;  C) nave; D) praguri;   E) pantă de curgere.

Cei care se antrenează …?

A) înoată;  B) exersează;  C) sar;  D) câștigă;   E) fac gimnastică.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Dorin Stoican, director la Școala 162, a declarat că întrebările subiectele s-au părut „ciudățele”:

„Eu m-am pregătit destul de mult. Asta a fost politica ministerului. Eu am o altă viziune. Cea mai buna metodă prin care poți să stabilești un director de școală este consiliul profesional. Nu știu cum au gândit cei care le-au conceput, probabil că o fi o logică. Mi s-a părut ciudățel. Eu am ales să particip la concurs. Colegii mei sunt destul de bulversați. E un concurs neobișnuit la prima vedere, a fost altceva”, a declarat Dorin Stoican.

Ministerul se eschivează de la un răspuns

Contactați de PedagoTeca.ro, reprezentanții Ministrului Educației s-au eschivat de la a comenta în vreun fel acest subiect.

Potrivit datelor afișate pe site-ul Ministerul Educației, 6.664 de candidați s-au înscris pentru funcția de director și 2.312 pentru funcția de director adjunct.

Sursă foto: www.doyouknowagoodlawyer.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here