Telefoanele mobile ar putea fi puse „la cutie” în timpul orelor de curs

0
telefoanele-educație-liviu_pop_dosare-gradatie-de-merit...auxiliarele-profesori-vacanță

Prezent, miercuri, la lucrările Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, la Buzău, ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că intenționează să facă modificările necesare pentru ca telefoanele mobile să nu mai fie permise în sălile de curs, scrie Digi 24.

Potrivit ministrului, telefoanele mobile ar urma să fie lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor.

„Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei şi să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie şi de partener, de autorităţile locale și, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educaţiei.

 

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (II): Cum se dă examen în acele țări unde nu există o programă unică?

 

Ministrul a adus în discuție și desfiinţarea noţiunii de elev de serviciu, spunând că oricine altcineva se poate ocupa de paza în şcoală, nu un elev care în timpul în care este de serviciu este privat de actul educaţional.

„Dorinţa mea e să nu mai fie elev de serviciu, dar, după o dezbatere amplă pe regulamentul de organizare și functionare a învăţământului preuniversitar, vom decide alături de parteneri, de părinţi şi de elevi, dar nu îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe şcoală ”, a mai spus Ministrul Liviu Pop.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here