România a depășit numărul de 100 de medalii cucerite la olimpiadele de informatică

0
lot-olimpic-romania-informatica-medalii-teheran

Lotul olimpic al României a cucerit două medalii de aur şi două medalii de bronz la XXIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2017)desfăşurată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie – 3 august. Odată cu această performanță, România a ajuns la numărul de 103 medalii cucerite la toate olimpiadele de informatică la care au participat loturile sale, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Medaliile de aur au fost obţinute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) și Tamio Vesa-Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, jud. Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Citește și: Interviu cu un profesor de matematică (II): Cum se dă examen în acele țări unde nu există o programă unică?

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca). Revenirea în țară va avea loc vineri, 4 august, ora 11:35, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Istanbul).

Datorită acestor performanțe, România a depășit borna „100” în privința medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică și îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul all times: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz.

Ediţia din acest an a reunit peste 304 concurenţi din 84 de ţări.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here