STUDIU: Studenții care fac sport trec prin COVID fără simptome pe termen lung

7
sport
sport

Un COVID-19 prelungit este rar întâlnit în cazul studenților care fac sport, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite. Cercetătorii au avut sub observație peste 3.500 de sportivi din 44 de universități din Statele Unite, care practică peste 20 de tipuri diferite de sport și care au fost testați pozitiv pentru noul Coronavirus.

 

Doar 1,2% dintre ei au raportat simptome care au durat mai mult de trei săptămâni, iar doar 0,06% au avut simptome mai mult de trei luni, au scris autorii studiului într-un articol în British Journal of Sports Medicine.

Dintre studenții aflați sub observație, 4% s-au plâns de dificultăți de respirație sau dureri în piept după reluarea antrenamentului. Cercetătorii au descoperit că unul din patru oameni care se plânge de dureri în piept în timpul exercițiilor fizice a avut probabil inima afectată din cauza virusului, a explicat BTA, citată de Rador.

Vezi și Burse pentru europeni la Brunel University London și taxe de studiu la fel ca pentru cetățenii din Marea Britanie

„Pentru marea majoritate a sportivilor, acest studiu arată că o întoarcere la sport este posibilă fără simptome remanente ale infecției”, a spus coordonatorul studiului, dr. Jonathan Dresner de la Universitatea Washington din Seattle.

„Orice manifestare nouă de durere în piept sau simptom cardiopulmonar trebuie luată în serios. Chiar dacă testele cardiace inițiale după COVID-19 sunt negative, durerea în piept în timpul efortului trebuie evaluată”, a spus el.

7 comentarii

  1. […] Un COVID-19 prelungit este rar întâlnit în cazul studenților care fac sport, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite. Cercetătorii au avut sub observație peste 3.500 de sportivi din 44 de universități din Statele Unite, care practică peste 20 de tipuri diferite de sport și… Cititi mai multe aici: STUDIU: Studenții care fac sport trec prin COVID fără simptome pe termen lung […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here