Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente

1
vaccin
vaccin

Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), iar în România au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din această categorie, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că se așteaptă autorizarea EMA pe 25 noiembrie pentru vaccinul Pfizer, iar pentru Moderna la jumătatea lunii decembrie.

Valeriu Gheorghiță a amintit că sunt deja campanii de vaccinare a copiilor de 5-11 ani în SUA, în Israel, în Austria. În Statele Unite au fost vaccinați deja 900.000 de copii.

Valeriu Gheorghiță a precizat că CNCAV a demarat activitatea de organizare a campaniei de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani. La acest moment, sunt centralizate solicitările din fiecare județ pentru organizarea de centre de vaccinare pentru copii. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie.

Vezi și STUDIU: Studenții care fac sport trec prin COVID fără simptome pe termen lung

„Sperăm ca până la finalul lunii să fim gata cu pregătirile logistice. Se lucrează și la optimizarea platformei de vaccinare. (…) E foarte important să avem dozele specifice. Vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu 10 doze, iar doza e de circa 10 micrograme, o treime din doza pentru adulți. Eficacitatea este de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice”, a mai precizat Gheorghiță.

Deocamdată nu se știe când va putea fi demarată vaccinarea copiilor de 5-11 ani.

„Concret, când se va putea demara activitatea de vaccinare depinde de momentul livrărilor, care deocamdată nu este confirmat pentru nicio țară europeană. Este posibil să fie în decembrie sau, mai puțin probabil, în ianuarie 2022”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

 

 

 

 

 

 

Sursa: g4media.ro

un comentariu

  1. […] Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), iar în România au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din această categorie, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță. Acesta… Cititi mai multe aici: Autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată în 25 noiembrie din part… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here