Studenții circulă gratuit cu trenul de mâine. Impact bugetar: 100 de milioane de lei pe an

0
studenți-tren-studenții-circula-gratuit

Studenții de la universitățile de stat din România, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând de mâine, conform spuselor secretarului de stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv.

„Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor”, a declarat secretarul de stat, citat de Agerpres.

Citește și: Programul-pilot privind alimentația elevilor: pachete personalizate din considerente medicale, culturale și religioase. Și, fără aditivi alimentari!

 

Guvernul a aprobat, la începutul acestei luni, o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Sursă foto: www.ziarulunirea.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here