Departamentul Politic al Reprezentanței Comisiei Europene în România cheamă studenții în stagii de practică

0
comisia-europeana-romania-studenti-practică

Departamentul Politic al Reprezentanței Comisiei Europene în România a anunțat deschiderea procesului de depunere a candidaturilor pentru stagii de practică adresate studenților, proaspeților absolvenți și masteranzilor din toată țara. 

Potrivit anunțului făcut de instituție, stagiul, neremunerat, se va derula pe o perioadă de minimum 4 luni și maximum 6 luni, cu un minim de activitate de 4h/zi, în condiții flexibile, potrivit anunțului făcut de instituție. Acesta se va desfășura la sediul în București, strada Vasile Lascăr, nr. 31, al reprezentanței.

Condițiile de desfășurare ale stagiului de practică

Stagiul poate începe cel mai devreme în luna februarie 2018 și cel mai târziu în luna septembrie 2018. Candidaturile pot fi depuse începând cu luna ianuarie sau cu minimum 30 zile înainte de data dorită de începere a stagiului. Este posibilă selecția mai multor candidați, pentru perioade consecutive. Data limită de depunere este 30 iulie 2018 (pentru stagiile care încep în luna septembrie). În vederea procesului de selecție se organizează probe scrise și interviuri.

Cine poate candida

Candidații trebuie să fie studenți la licență, proaspăt absolvenți sau înscriși într-un program de masterat, vorbitori de limbă română și engleză, cu competențe demonstrabile de analiză și redactare și să fie interesați de politicile europene și de comunicarea publică.

„Departamentul Politic analizează evoluţiile politice, economice şi sociale din România, precum şi modul în care activităţile Uniunii sunt reflectate în opinia publică românească. Un element important al activităţii departamentului este menţinerea contactelor cu reprezentanţii mediului politic şi economic românesc, precum şi cu societatea civilă. Stagiarii din cadrul departamentului susțin activitatea echipei monitorizând evoluțiile politice la nivel național, redactând documente de analiză și raportare politică, participând la evenimente politice, academice și de networking. Stagiul se va concentra în special pe activitatea de analiză și raportare politică, organizare de evenimente cu conținut politic sau de politici publice, axate în special pe Prioritățile Comisiei Europene și subiectele aflate pe ordinea de zi la nivel european și national”, precizează sursa citată.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral 

 

CV-urile, însoțite de o scrisoare de motivație, trebuie trimise la adresa: COMM-REP-RO@ec.europa.eu, în atenția drei Laura Acsah Radu.

„Candidații pre-selectați vor fi invitați să transmită contribuții în scris (în format electronic), în limba EN si RO pe teme de actualitate la nivel național și european. Doar candidații selectați vor fi invitați la interviu”, se mai precizează în anunț.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here