Trei rectori din țară protestează faţă de posibilele schimbări privind conducerea Institutului Limbii Române

0
ioan-aurel-pop-465x390-protest-institutul-limbii-române

Rectorii celor mai prestigioase universități din România sunt semnatarii unei scrisori deschise adresate Ministrului Educației, Liviu Marian Pop, în legătură cu situația Institutului Limbii Române (ILR), potrivit unui comunicat de presă remis de Universitatea din București.

Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, alături de rectorul Universității ,,Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, acad. prof. Ioan Aurel Pop, și de rectorul Universității din Vest din Timișoara, prof. Marilen Pirtea, protestează față de intenția anunțată de conducerea ILR, de a schimba componența Consiliului de coordonare a instituției.

Cei trei rectori arată în scrisoarea deschisă că ,,solicitarea de înlocuire a membrilor vine la doar un an de la intrarea în funcțiune a actualului Consiliu și apreciind că activitatea desfășurată în acest interval de către membrii acestuia a avut efecte benefice pentru consolidarea eficienței și a prestigiului instituției, conducerile universităților semnatare consideră că inițiativa directorului Institutului Limbii Române este inadecvată, lipsită de temei.”

Citește și: Departamentul Politic al Reprezentanței Comisiei Europene în România cheamă studenții în stagii de practică 

Mai mult, aceștia își exprimă adeziunea față de proiectele propuse de actualul Consiliu privind reorganizarea ILR, ,,care se înscriu în linia durabilă a activităților de promovare a limbii, literaturii, culturii și civilizației românești peste hotare.”

Rectorii prof. Mircea Dumitru, acad. prof. Ioan Aurel Pop și prof. Marilen Pirtea solicită public menținerea în funcție a Consiliului de coordonare, în actuala sa componență.

Scrisoarea deschisă adresată Ministrului Educației este disponibilă aici.

Sursă foto: www.evz.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here