Șpagă la Politehnică cu flagrant, dar nu pentru note

1
concurs dna spaga
DNA

Cristian Florian Dincă, profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti, a fost reţinut de procurorii anticorupţie după ce a fost prins în timp ce lua mită 6.000 de lei în legătură cu mai multe proiecte finanţate din fonduri nerambursabile derulate în cadrul unităţii de învăţământ.

Procurorii DNA de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Cristian Florian Dincă, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, pentru luare de mită, în formă continuată (31 acte materiale).

Vezi și Noua schimbare din lege dă peste cap sistemul de învățământ și profesorii

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada august 2020 – februarie 2023, Cristian-Florian Dincă, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile „Asociat-474 PED/2020′, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft” derulate în cadrul universităţii, banii respectivi reprezentând aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care martorul ar fi primit-o în contextul menţionat, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.

„Joi, potrivit înţelegerii anterioare, inculpatul Cristian Florian Dincă ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranşa aferentă salariului primit de acesta în luna februarie, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată anchetatorii.

DNA informează că vineri profesorul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

un comentariu

  1. […] Cristian Florian Dincă, profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti, a fost reţinut de procurorii anticorupţie după ce a fost prins în timp ce lua mită 6.000 de lei în legătură cu mai multe proiecte finanţate din fonduri nerambursabile derulate în cadrul unităţii de învăţământ. Procurorii… Cititi mai multe aici: Șpagă la Politehnică cu flagrant, dar nu pentru note […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here