Simulare Evaluarea Națională 2019. Unii elevi ar fi primit subiectele din 2018

2
examenul-definitivare-simulările-bac-evaluare-nationala

Deputatul PNL Tudorița Lungu a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Bacău că, într-unul dintre centrele în care săptămâna trecută s-au desfășurat probele de simulare a Evaluării Naționale, elevii din clasele a 7-a și a 8-a ar fi primit, la proba de matematică, subiectele de anul trecut, ci nu pe cele de la actuala ediție.

Parlamentarul susține, într-un comunicat de presă remis, marți, Agerpres, că situația s-ar fi întâmplat la școlile din comuna Răchitoasa.

“Pe adresa cabinetului meu parlamentar, mi s-a semnalat faptul că în cadrul Simulării Evaluării Naționale, la școlile din comuna Răchitoasa, județul Bacău, elevii au primit la teza de matematică subiectele de la Evaluarea Națională 2018, și nu subiectele pe care restul elevilor din județ le-au avut de rezolvat. Pentru că situația prezentată este de o gravitate extremă, m-am adresat inspectorului general școlar Florin Lazăr, căruia i-am cerut să analizeze situația reală din teren, să facă o anchetă în acest caz și să-mi comunice, în cel mai scurt timp posibil, dacă sesizarea se confirmă. În caz afirmativ, va trebui să aflăm și care sunt măsurile pe care le va lua Inspectoratul Școlar Județean Bacău”, a declarat, în comunicatul de presă, deputatul PNL Tudorița Lungu.

Potrivit sursei citate, sesizarea parlamentarului a fost înregistrată la IȘJ Bacău.

Citește și Andronescu consideră plagiatul o problemă gravă și vrea să închidă școlile doctorale de la SRI și Poliție. ARACIS: Nu e așa simplu

2 comentarii

  1. […] Deputatul PNL Tudorița Lungu a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Bacău că, într-unul dintre centrele în care săptămâna trecută s-au desfășurat probele de simulare a Evaluării Naționale, elevii din clasele a 7-a și a 8-a ar fi primit, la proba de matematică, subiectele de anul trecut,… Cititi mai multe aici: Simulare Evaluarea Națională 2019. Unii elevi ar fi primit subiectele din 2018 […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here