Protocol între MEN, Institutul “Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA

1

Ministerul Educației Naționale, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii au semnat un protocol de cooperare care are ca obiect stabilirea și implementarea activităților educaționale dedicate istoriei și înțelegerii Holocaustului.

“Apreciez că s-au înregistrat progrese semnificative în colaborarea noastră, prin programele educaționale dezvoltate și prin programele de instruire a cadrelor didactice urmărindu-se inclusiv o înțelegere mai profundă a istoriei și a Holocaustului. Educația este esențială în acest proces, deoarece împiedică apariția manifestărilor xenofobe, antisemite sau violente”, a declarat ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, în cadrul ceremoniei de semnare a protocolului, potrivit unui comunicat de presă transmis de MEN.

La eveniment, care a avut loc la sediul Ministerului Educației, au participat, alături de reprezentanții celorlalte două instituții semnatare, Alexandru Florian și Radu Ioanid, noul ambasador al Statului Israel la București, David Saranga, și reprezentanți ai Ambasadei SUA în România.

Citește și Muzeul virtual al holocaustului din Transilvania, lansat de UBB

Ministrul Educației și-a manifestat recunoașterea pentru sprijinul pe care Institutul “Elie Wiesel” și Muzeul Holocaustului de la Washington îl acordă MEN în demersurile de a promova studiul Holocaustului în școlile și universitățile din România.

Ecaterina Andronescu a avut și o întâlnire cu noul ambasador al Statului Israel în România, David Saranga, în cadrul discuțiilor fiind subliniată buna colaborare bilaterală în domeniul Educației.

“Cei doi interlocutori au subliniat buna colaborare bilaterală în domeniul Educației, apreciind extinderea cooperării în domeniul formării profesorilor pentru predarea Istoriei Holocaustului, prin semnarea, în cursul zilei de astăzi, 15 martie, a protocolului de colaborare între Ministerul Educației Naționale, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii”, a informat MEN.

Au fost apreciate, de asemenea, eforturile comune în direcția semnării noului program de cooperare culturală, educațională și științifică între Guvernele României și Statului Israel.

un comentariu

  1. […] Ministerul Educației Naționale, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii au semnat un protocol de cooperare care are ca obiect stabilirea și implementarea activităților educaționale dedicate istoriei și înțelegerii Holocaustului. “Apreciez că s-au… Cititi mai multe aici: Protocol între MEN, Institutul “Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here