Senatorul Ștefan Pălărie: “servicii de îngrijire și forme de suport în educație” pentru refugiați

2
Ștefan Pălărie / Foto: Facebook.com

Copiii ucraineni care se refugiază în România au nevoie de “servicii de îngrijire și forme de suport în educație”, fapt pentru care “începem să organizăm pregătiri pentru astfel de servicii acordate mamelor cu copii care vor ajunge la București”, a scris marți, pe Facebook, senatorul Ștefan Pălărie. El a afirmat că pentru aceasta există voluntari, “fondurile vor veni”, dar “organizare ne trebuie” și “instituțiile au datoria să așeze integrat lucrurile”.

 

Senatorul a făcut trimitere la situația copiilor din Ucraina, confruntați fie cu închiderea școlilor în localitățile asediate, fie cu faptul că au fost nevoiți să se refugieze. Și a scris:

  • “Dincolo de pregătirea fluxurilor de posibili refugiați din calea războiului, e important să pregătim și servicii de îngrijire și forme de suport în educație pentru copiii ucraineni care se vor opri aici pe perioada războiului. Voluntari vorbitori de ucraineană există. Doritori să ajute sunt. Organizare ne trebuie. Începem să organizăm pregătiri pentru astfel de servicii acordate mamelor cu copii care vor ajunge la București.  Voluntarii pot face o parte, instituțiile au datoria să așeze integrat lucrurile. Fondurile vor veni. Organizarea e critică acum.”

sursă: Edupedu

citește și Rusia-Ucraina, cum să explicăm războiul copiilor

2 comentarii

  1. […] Copiii ucraineni care se refugiază în România au nevoie de “servicii de îngrijire și forme de suport în educație”, fapt pentru care “începem să organizăm pregătiri pentru astfel de servicii acordate mamelor cu copii care vor ajunge la București”, a scris marți, pe Facebook, senatorul… Cititi mai multe aici: Senatorul Ștefan Pălărie: “servicii de îngrijire și forme de suport în educație” pentru r… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here