Senat Junior, site-ul Senatului dedicat exclusiv copiilor. Laura Hora, consilier parlamentar: Nu mi-am pus problema dacă se va face această platformă, ci când se va face

1

Ne-am obișnuit de ani de zile ca instituțiile statului să organizeze festivități de Ziua Copilului, să promită că vor pune și mai mult accent pe drepturile și interesul superior al copilului și totul să fie dat uitării zilele următoare.

De data aceasta, Senatul României nu a mai venit cu o promisiune, ci direct cu un proiect realizat, un pas foarte important pe calea transparentizării activității și a punerii în practică a unui rol major – acela de informare și educare chiar și față de cei mai mici cetățeni – copiii.

Laura Hora, consilier parlamentar

 

Laura Hora, consilier parlamentar, este vocea Poveștii Senatului, este cea care a tradus pe limba copiilor procesul legislativ și a intervievat copiii la petrecerea Senatul Copiilor de 1 Iunie.

 

Își amintește amuzată ce a spus la momentul în care a prezentat proiectul președintelui Senatului, Florin Cîţu: „Nu-mi pun problema dacă se face această platformă, ci când se face”.

 

Senat Junior este primul site al unei instituții publice dedicat exclusiv copiilor, unde cei mici găsesc informații despre Senat și legiferare, despre drepturile lor, găsesc jocuri, definiții simple și clare dar și propriile definiții în rubrica „Ce cred copiii că este…”

Echipa Senat Junior încurajează participarea copiilor și așteaptă întrebări și curiozități din partea acestora pentru a le răspunde și explica pe înțeles tot ceea ce vor să afle. Se adresează copiilor între 7 și 14 ani, dar și tuturor acelora care încă nu înțeleg pe deplin cum lucrează parlamentarii și cum iau naștere legile.

 

Lansat pe 1 Iunie, senatjunior.ro va fi de asemenea locul întâlnirilor online ale elevilor din toată țara cu senatorii care vor face parte din grupul de prietenie cu copiii. Un instrument util mai ales copiilor care nu pot ajunge în vizită, fizic, la Senat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: Eveniment Ziua Copilului – Senat Junior

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here