Școlile doctorale își mențin acreditarea până la evaluarea periodică

0
școlile-doctorale-doctorat

Școlile doctorale își mențin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019, a anunțat Ministerul Educației Naționale (MEN).

Măsura a fost adoptată în ședința de Guvern de vineri, 4 august, printr-o Ordonanță de Urgență de modificare a articolului VIII, alineatul (3) din  Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative în domeniile educației, cercetării, formării profesionale și sănătății.

Extinderea temporară a acreditării școlilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie  2019,  era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale și să poată emite diplome și titluri universitare recunoscute de către MEN, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare, explică sursa citată.

 

Citește și: Mircea Dumitru, despre educația tinerilor în contextul secularizării

 

Revizuirea prevederilor legale în acest domeniu se fundamentează pe solicitarea Consiliului Național al Rectorilor și pe nevoia eficientizării, îmbunătățirii și transparentizării sistemului educational din România.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here