“Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”. Reacția Ecaterinei Andronescu la afirmația vloggerului Selly

1

Ecaterina Andronescu a comentat, la Digi24, probleme semnalate de elevi și de părinți în ceea ce privește sistemul educațional. Aceasta a reacționat și la afirmația vloggerului Selly, care a spus că elevii nu învață la școală noțiuni elementare, precum modul în care funcționează instituțiile statului.

“Cred că a terminat școala mai demult, pentru că avem o disciplină care se parcurge mai mulți ani de zile și care într-un fel este educația civică, în care elevul învață despre instituții, despre ce fac acele instituții”, a spus Ecaterina Andronescu.

“Încrederea în școală și din ce trebuie să facă elevul la școală rezultă și din unde așezăm noi pe cel școlit. Mai avem noi respect față de cel școlit în raport cu cel care nu s-a uitat cu ochii larg deschiși la școală? Îi apreciem conform pregătirii și efortului pe care l-a depus fiecare pentru pregătirea respectivă? Lucrul acesta ar trebui să nu-l uităm”, a continuat ea.

Citește și S-a promulgat legea prin care învățământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase

Într-un interviu pentru stirileprotv.ro, Selly spunea că școala nu îi pregătește pe tineri pentru viitor.

“Școala nu te învață acest real life knowledge, nu te învață ce e o ordonanță de urgență, nu te învață toate cuvintele pe care le auzi la televizor. E normal ca tinerii să fie deconectați de spațiul socio-politic pentru că ei nu au experiență. Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Nu îți oferă cunoștința de astăzi, actualitatea. Eu vreau să ies din școală și vreau să știu cum funcționează instituțiile statului în România, cum îmi înființez o afacere, real life knowledge”, a spus el.

un comentariu

  1. […] Ecaterina Andronescu a comentat, la Digi24, probleme semnalate de elevi și de părinți în ceea ce privește sistemul educațional. Aceasta a reacționat și la afirmația vloggerului Selly, care a spus că elevii nu învață la școală noțiuni elementare, precum modul în care funcționează instituțiile statului.… Cititi mai multe aici: “Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”. Reacția Ecaterinei Andronescu la afi… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here