Pentru liceeni, „Școala Altfel” s-ar putea muta în februarie

0
ariana_bucur_(2)-școala-altfel-februarie

Modificările din calendarul examenului de Bacalaureat ar putea muta „Școala Altfel” din colegii și licee în perioada 12-22 februarie, când elevii din clasa a XII-a vor susține competențele digitale și lingvistice. 

Informația a fost comunicată de secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Ariana Bucur, după ce vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu i-a solicitat ministrului Educației Naționale, Liviu Pop, să rectifice calendarul examenelor naționale din noul an școlar. Motivul invocat era faptul că  orele de la clasă se suprapun cu examenele. Decizia nu este definitivă.

 

Citește și: Președintele FSLI: Guvernul trebuie să se gândească la un lucru: ce poate să transmită unor copii un profesor umilit?

 

  Calendarul a fost realizat cu ajutorul colegilor de la Inspectoratele școlare Generale. Am convenit ca o săptămâna din perioada competențelor să se desfășoare în Săptămâna Altfel. Încă nu am decis ceva concret. A fost doar o discuție de principiu. O alta soluție ar fi ca susținerea competentelor sa aibă loc dimineața, iar orele sa fie decalate, adică sa se desfășoare după competențe”, a declarat Ariana Bucur, potrivit adevarul.ro.

Un alt motiv pentru care ar fi necesară această decizie este că, pe lângă săli de curs libere, pentru susținerea probelor de examen va fi nevoie și de profesori supraveghetori și corectori.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here