Salarii mai mari pentru profesorii din liceele cu vechime

0
hasdeu-liceu-buzau-profesorii

După declarațiile referitoare la plata în funcție de performanțe a profesorilor și finanțarea competițiilor sportive, ieri Ministrul Educației, Liviu Pop, a spus că se ia în calcul posibilitatea ca profesorii din școli de renume să fie încadrați într-o grilă diferită de salarizare, scrie News.ro. Potrivit ministrului, inițiativa aparține secretarului de stat Ecaterina Andronescu.

„Colegiile cu vechime de 150 de ani sau peste sunt foarte puține, suntem obligați să le acordăm atenția cuvenită, pentru că sunt școli care, din punctul meu de vedere, ar putea funcționa și fără Minister și fără alte lucruri. Corpul profesoral din aceste școli creează perspectiva unei școli de succes. În ce privește propunerea doamnei Andronescu de a încadra altfel profesorii din școlile de elită, e un punct care trebuie să existe la nivelul Legii educației, dar nu știu acum cum ar trebui formulat, pentru că știm care e problema cu finanțarea per elev și tot ce înseamnă descentralizarea”, a declarat Liviu Pop, prezent marți, la Buzău, la festivitățile organizate cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Colegiului National „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, potrivit sursei citate.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

Ministrul a mai spus că, la nivelul întregii țări, sunt peste 2.400 de șantiere, însemnând reabilitarea, ori construcția de noi școli, grădinițe sau creșe, dar și că elevii care învață acum în spații puse la dispoziție de autorități, în lipsa unor unități școlare, „nu vor învăța la nesfârșit în acele spații”.

Sursă foto: www.jurnaluldebuzau.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here