Sala Tronului redeschisă pentru public în programul obişnuit al Muzeului Naţional de Artă

1
Foto: institute.ro

Sala Tronului, Sufrageria Regală şi Scara Voievozilor vor fi redeschise şi vor putea fi vizitate, începând de sâmbătă, în programul obişnuit al Muzeului Naţional de Artă al României.

Programul special este ocazionat de readucerea în Sala Tronului, după mai bine de 70 de ani, a tronului folosit de toţi regii României. Acesta a fost împrumutat de la Muzeul din Goleşti în colecţia căruia figurează. Confecţionat din lemn aurit şi ornat cu pietre semipreţioase, tronul are pe spătar cifrul regelui Carol I, realizat în bronz poleit şi aplicat pe o placă de onix algerian.

Vezi și Programul Erasmus+ pentru 2021-2027 a fost aprobat de Parlamentul European

Accesul spre sala Tronului se face prin parcurgerea monumentalei Scări a Voievozilor, construită din marmură de Carrara. În capătul treptelor, se află Apoteoza lui Arthur Verona (1867 – 1946), fresca de pe plafon ce reprezintă alegoric Marea Unire şi friza de portrete realizate de sculptorul Cornel Medrea (1888 – 1946), înfăţişând în medalioane voievozi şi regi ai României.

Spaţiile vor fi deschise în perioada 29 mai – 1 august 2021.

Biletele pentru vizitare, care pot fi achiziţionate de la casa de bilete din Galeria de Artă Europeană şi online, de pe booktes.com, costă 20 de lei/ persoană, respectiv 22 de lei/ persoană.

 

 

 

 

 

Sursa: news.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here