Random Education, cea mai nouă oportunitate de dezvoltare a logicii și limbajului pentru copii

0

Perioada de distanțare socială a fost dificilă pentru fiecare dintre noi, dar de departe cei mai afectați au fost copiii, care nu au avut posibilitatea să meargă la școală sau grădiniță și să  interacționeze cu colegii și cu profesorii sau educatorii. În toată această perioadă, părinții și cadrele didactice au căutat cele mai bune soluții pentru a-și ține copiii ocupați și pentru a se asigura că se dezvoltă într-un mod corespunzător.

 

O soluție în acest sens a reușit să găsească Costin Nadolu, care a pus bazele unui site prietenos, accesibil tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, pentru ca aceștia să poate rezolva exerciții generate în mod aleatoriu, pentru a-și putea dezvolta limbajul, vocabularul și inteligența logică.

Utilizatorii site-ului au posibilitatea de a genera exerciții variate în mai multe domenii, respectiv: matematica (adunare, scădere, înmultire și împartire), operațiile fiind generate în funcție de vârsta copilului și de nivelul de dificultate, Limba Română (citire cuvinte și propozitii), caz în care cuvintele și propozițiile sunt alese ținând cont de nivelul de cunoștințe ale copilului și limba Engleză unde există și posibilitatea de a reda sunetul aferent cuvântului sau propoziției generate de platformă.

 

Într-un interviu acordat pentru publicația noastră, l-am întrebat pe Costin de unde i-a venit această idee, iar răspunsul acestuia a fost cât se poate de simplu: ”Ideea a venit de la nevoia de a crea exercitii zilnice pentru băiatul meu de 6 ani și am încercat să găsesc cea mai bună soluție prin care să poată îmbina utilul cu plăcutul printr-o aplicație cu interfață Web pe care să o poată folosi constant.” Ulterior, Costin a arătat site-ul altor părinți și educatori, care au început să o utilizeze, pentru moment, doar în cercurile de prieteni.

 

Site-ul permite accesarea de exerciții pentru copiii cu vârsta curpinsă între 6 și 10 ani

 

Referitor la scopul site-ului, Costin afirmă că site-ul are rolul de a facilita accesarea de exerciții pentru copii între 6 și 10 ani, cu puțin ajutor din partea părinților sau educatorilor. Având o interfață prietenoasă și adaptabilă rezoluției smarphone-urilor și tabletelor, după doar câteva folosiri copiii își vor aminti cum să acceseze și să genereze exerciții.

 

L-am întrebat pe Costin cat timp a petrecut să realizeze site-ul, de la stadiul de idee la forma actuală, iar răspunsul acestuia a fost surprinzător, în ideea în care o inițiativă de succes poate deveni realitate în doar 2 zile. „De la idee la prima versiune a fost nevoie de 2 zile cu 12 ore de muncă efectivă. În 2 saptămâni de la lansare am mai petrecut 96 de ore de muncă efectivă și 3 versiuni îmbunătățite.”
Cât privește costurile de realizare, investiția a constat doar în timp și dedicare, însă, odată cu adoptarea de către un număr din ce în ce mai mare de utilizatori, realizatorul platformei susține că se va impune mutarea pe un alt server.

 

Despre Costin Nadolu și activitatea sa

 

Costin Nadolu este Project Manager  într-o corporație. Ca studii este Economist, absolvind Academia de Studii Economice din București.
De 15 ani învață singur să creeze site-uri și de 2 ani  aplicații, lucrând în acest timp  și 2 ani ca freelancer, având în portofoliu peste 50 de site-uri pentru clienți din Europa și America, în domenii precum:
– site-uri de prezentare companii cu domenii de activitate diferite

– magazine online cu produse în domenii diferite

– site-uri pentru evenimente publice

– Optimizarea site-uri-urilor pentru a putea fi folosite pe tabletă / telefon inteligent.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here