Proiectul adoptat din nou de Parlament: Acces liber la terenurile de sport din curtea școlii, după program

2

Inițiativă legislativă care permite accesul liber pe terenurile de sport din școli, în afara orelor de program, astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a se juca într-un mediu sigur, a fost adoptată din nou de Parlament, anunța USR.

Proiectul adoptat miercuri de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a fost depus de USR în iunie 2022, după ce o prima lege cu obiect similar a fost blocată de Guvernul Ciucă printr-o sesizare la Curtea Constituțională.

„Ca urmare, porțile școlilor au rămas închise cu lacătul și milioane de copii au fost forțați să se joace în continuare printre mașini, în locuri periculoase”, anunța USR.

Dacă va fi promulgată, accesul în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ va fi permis și gratis tuturor copiilor și tinerilor cu vârsta peste 18 ani care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional.

Vezi și: Când începe vacanța de iarnă a elevilor. Două săptămâni libere îi așteptă pe elevi

În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii, unitățile de învățământ vor fi obligate să introducă în regulamentele de funcționare prevederi privind accesul și modul de utilizare a spațiilor și terenurilor de sport, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare.

„Între riscurile obezității infantile, lipsa infrastructurii sportive publice și dependența dată de ecrane, copiii trebuie să aibă opțiunea desfășurării unor activități recreative în condiții de siguranța și, pe cat posibil, cât mai aproape de casă. Curtea școlii este locul ideal pentru a oferi copiilor șansa de a se îndrăgosti de sport și mișcare.

Curtea școlii este șansa unei copilării sănătoase. Salut susținerea colegilor parlamentari și solicit directorilor de școli și autorităților locale să găsească voința și resursele necesare pentru a permite copiilor accesul gratuit pe terenul de sport din curtea școlii cu aceeași bunăvoință cu care găsesc soluții atunci când închiriază contra cost sală de sport din școală”, declară deputatul USR Tudor Pop, inițiatorul legii.

2 comentarii

  1. […] Inițiativă legislativă care permite accesul liber pe terenurile de sport din școli, în afara orelor de program, astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a se juca într-un mediu sigur, a fost adoptată din nou de Parlament, anunța USR. Proiectul adoptat miercuri de Camera Deputaților,… Cititi mai multe aici: Proiectul adoptat din nou de Parlament: Acces liber la terenurile de sport din curtea școlii, după… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here