Proiect de lege: alocații mai mari pentru copiii fără absențe la școală

0
ministrul --alocații-sporurile venituri

Copiii fără absențe la școală ar putea beneficia de alocații de 100 de euro, potrivit unui proiect de lege inițiat de senatorul Ioan Agrigoroaei, potrivit Portal Învățământ.ro. Conform inițiativei, banii vor fi dați sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, altele pentru îmbrăcăminte și rechizite. 

„Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat Ioan Agrigoroaei, potrivit sursei citate.

 

Citește și: Marcel, elev român în Germania

 

Propunerea pentru modificarea și completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, menționează că „alocația de stat pentru copii în cuantumul stabilit va fi cheltuită defalcat: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25% pentru bunuri care contribuie la educație (cărți, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaționale”.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here