Procedura de administrare a testelor pe bază de salivă în școli urmează să fie elaborată de Ministerul Sănătății

2
teste saliva
teste saliva

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care abilitează Ministerul Sănătății să elaboreze procedura de administrare a testelor pe bază de salivă în școli.

„Se abilitează Ministerul Sănătății în vederea elaborării procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unitățile de învățământ”, se arată în hotărârea 102 a CNSU.

 

Context

“Am solicitat Ministerului Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrarea acestor teste pe bază de salivă, în așa fel încât această procedură să poată fi diseminată către toate școlile din România pe parcursul săptămânii viitoare, pentru ca imediat ce vor ajunge testele personalul din învățământ să știe în ce fel se vor administra aceste teste”, a declarat vinerea trecută, în conferința de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vezi și Cursuri de engleză destinate profesorilor cu 10 lei pe sesiune

El a aprecizat, vineri, că “administrarea unor teste non-invazive pe bază de salivă excede competențele Ministerului Educației, dar sunt convins că vom primi sprijin din partea specialiștilor în sănătate, de la nivelul Ministerului Sănătății. Important este ca această procedură să fie cunoscută în toate școlile de săptămâna viitoare, înainte de a ajunge aceste teste”.

Amintim că primele teste de salivă ar urma să ajungă în școli săptămâna viitoare, după ce Ministerul Educației a încheiat acordurile cadru pentru achiziționarea acestora prin negociere directă. În total, în școli vor ajunge 29,6 milioane din cele 70 de milioane de teste despre care autoritățile au spus că este nevoie ca elevii și personalul din școli să poată fi testat de două ori pe săptămână până la finalul semestrului I.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: g4media.ro

2 comentarii

  1. […] Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care abilitează Ministerul Sănătății să elaboreze procedura de administrare a testelor pe bază de salivă în școli. „Se abilitează Ministerul Sănătății în vederea elaborării procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive… Cititi mai multe aici: Procedura de administrare a testelor pe bază de salivă în școli urmează să fie elaborată de M… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here