Studenții din Italia găsesc cu greu o cameră de închiriat în orașul unde urmează studii universitare

1
Foto: ansa.it

Unul din doi studenți (41%) din Italia nu își găsește o cameră de închiriat în orașul în care urmează studiile universitare, transmite Rador, citând un sondaj efectuat pe mai mult de 10.000.000 de studenți din 28 de orașe italiene, realizat pe o perioadă de 3 luni de observatorul „Stanza Semplice”.

Sondajul mai arată că unuia din trei (29%) studenți îi este frică să nu se îmbolnăvească de Covid-19 dacă merge la cursuri în format fizic la și tocmai de aceea caută să închirieze o garsonieră, o singură cameră cu o baie.

Vezi și Audrey Azoulay a fost realeasă pentru un nou mandat în fruntea UNESCO

De îndată ce s-au reluat cursurile cu prezenţă fizică, numărul apartamentelor disponibile a scăzut drastic față de anii precedenți. În plus, s-a mai înregistrat și o creștere a prețurilor de la 6%, la 12% în cele mai importante orașe precum Milano, Roma, Florența, Bologna, Veneția, Padova.

Motivul acestei creşteri – doar 3% din ofertă se află în mâinile unor structuri organizate care desfășoară această activitate într-un mod profesional, în timp ce restul de 97% încearcă să satisfacă o cerere în continuă creștere.

 

 

 

 

 

Sursa: edupedu.ro

un comentariu

  1. […] Unul din doi studenți (41%) din Italia nu își găsește o cameră de închiriat în orașul în care urmează studiile universitare, transmite Rador, citând un sondaj efectuat pe mai mult de 10.000.000 de studenți din 28 de orașe italiene, realizat pe o perioadă de 3… Cititi mai multe aici: Studenții din Italia găsesc cu greu o cameră de închiriat în orașul unde urmează studii unive… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here