Bistriţa-Năsăud: Numărul unităţilor de învăţământ cu activitate faţă în faţă, în creştere de săptămâna viitoare

1

Numărul unităţilor de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud care vor desfăşura, începând de luni, activitate cu prezenţa fizică a elevilor şi preşcolarilor este în creştere faţă de săptămâna trecută, potrivit situaţiei publicate vineri seara pe pagina de socializare a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

Dacă săptămâna trecută era luată în considerare rata de vaccinare anti-COVID a personalului la nivelul unităţii de învăţământ cu personalitate juridică, în această săptămână, în cazul unităţilor din comunele Parva şi Tiha Bârgăului şi din oraşul Sângeorz-Băi, structurile arondate au fost raportate separat.

Astfel, dacă la data de 5 noiembrie, IŞJ Bistriţa-Năsăud informa că, din cele 123 de unităţi cu personalitate juridică, activitatea este reluată faţă în faţă în 107, care aveau cel puţin 60% dintre angajaţi vaccinaţi, în această săptămână lista conţine 138 de unităţi, dintre care 125 îndeplinesc criteriul privind vaccinarea.

Vezi și Procedura de administrare a testelor pe bază de salivă în școli urmează să fie elaborată de Ministerul Sănătății

La coada listei publicate vineri apar cinci unităţi de învăţământ care nu au niciun angajat vaccinat, respectiv grădiniţele cu program normal din Cormaia şi Valea Borcutului, care aparţin administrativ de oraşul Sângeorz-Băi, o grădiniţă cu program normal şi şcoala primară din comuna Parva şi o grădiniţă cu program normal din Tiha Bârgăului.

Comuna Parva are cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID a populaţiei din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud, de sub 5%, iar oraşul Sângeorz-Băi are cea mai mică rată de vaccinare din mediul urban.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

un comentariu

  1. […] Numărul unităţilor de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud care vor desfăşura, începând de luni, activitate cu prezenţa fizică a elevilor şi preşcolarilor este în creştere faţă de săptămâna trecută, potrivit situaţiei publicate vineri seara pe pagina de socializare a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Dacă săptămâna trecută… Cititi mai multe aici: Bistriţa-Năsăud: Numărul unităţilor de învăţământ cu activitate faţă în faţă, în cr… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here