Premierul Florin Cîțu cere profesorilor să se vaccineze

1

Premierul Florin Cîțu a declarat că vor monitoriza atent situația, dar că este nevoie și de implicarea părinților, care să îi țină acasă pe copiii cu simptome de gripă. Prim ministrul a făcut un apel către profesori să se vaccineze în prima zi de reluare a cursurilor în format fizic în majoritatea școlilor.

„Este foarte ca toți profesorii să se vaccineze, e important pentru sănătatea lor, e important pentru sănătatea copiilor, e important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu acești copii. Și este important ca să avem un an școlar fără pobleme”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spus că părinții trebuie să fie responsabili și atunci când un copil are simptome de gripă să nu îl trimită la școală.

„Depinde de toți să fie un an școlar fără probleme. Fără susținerea și fără implicarea părinților acest lucru nu se poate face (…) Formularul este recomandat, nu este obligatoriu”, a spus Cîțu.

Vezi și Profesorii vor fi programați de către școli pentru vaccinare

Premierul a spus că vor fi monitorizați copiii și în școli, dar cel mai sigur este ca elevii cu simptome de gripă să stea acasă.

Florin Cîțu a anunțat că România va primi 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca în această lună.

”Nu păstrăm pentru rapel, pentru că rapelul în cazul AstraZeneca se face mai târziu decât la celelalte vaccinuri”, a precizat Cîțu.

Premierul a mai spus că România este pe locul 14 global, potrivit topului Bloomberg, în ceea ce privește campania de vaccinare.

Vezi și Rețelele sociale pot produce depresie pe fondul stresului acumulat în pandemie

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here