Noul premier a cerut Ministerului Educației să ia măsuri pentru evitarea „scandalului” manualelor școlare

0
manualelor-manuale-editura-lege

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Educaţiei, Liviu Pop, să ia măsurile necesare pentru evitarea „scandalului” lipsei manualelor la începutul anului şcolar, scrie Agerpres.

Credeţi că e vreo şansă să fim primul guvern în ultimii zece ani sau cât o fi care să nu mai aibă pe 15 septembrie celebrul scandal al manualelor, care nu sunt când începe anul?“, l-a întrebat Tudose pe Pop, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Educaţiei a declarat că ieri se încărcau toate proiectele de manuale pentru clasa a V-a pe platforma SEAP.

E prioritatea zero (…) a mandatului meu. Avem în momentul de faţă licitaţia în desfăşurare. Exact astăzi se încarcă pe platforma SEAP toate cele 119 proiecte de manuale şcolare pentru clasa a V-a. În rest, toţi copiii au retipărirea rezolvată. În 11 septembrie avem manualele la copiii de clasa a V-a, pentru că discutăm de 151.950 de elevi care vor începe clasa a V-a pe noua programă şcolară. Evident, la începutul lunii august, vom avea o consultare publică şi o întâlnire şi la nivelul Guvernului, pentru că atunci se va decide ce manual va merge la fiecare profesor din învăţământul preuniversitar”, a declarat Liviu Pop.

Citește și: Cum a evoluat rata de promovare a bacalaureatului în ultimii 9 ani

Ministrul a mai declarat că nu sunt necesare sume în acest sens la rectificarea bugetară. „Avem bani inclusiv pentru formarea dascălilor pentru noile manuale şcolare, aşa că nu e nevoie la rectificarea bugetară, pe acest capitol, de sume suplimentare. Important e să ne mobilizăm la nivelul ministerului, lucru pe care îl vom face. În 11 septembrie, pentru prima dată (…), să avem manualele pe noile programe şcolare pentru copiii de clasa a V-a, care să nu uităm, de cinci ani de zile, au avut tot timpul probleme”, a susţinut Pop.

Sursă foto: www.jurnaldeziarist.blogspot.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here