Peste 400 de școli vor folosi exclusiv catalogul electronic în acest an școlar

2
Puțin peste 1.150 de școli folosesc un catalog electronic în anul școlar 2023-2024, în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit ordinului ministrului Educației publicat de minister pe edu.ro vineri după-amiază, 8 septembrie.
Sunt cu 414 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în septembrie 2022. Lista, mai jos în articol.
  • UPDATE Luni, 18 septembrie Ordinul de ministru și lista școlilor pilot au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 838, respectiv nr. 838 bis.

Catalogul electronic în școli, folosit și în 2023

Amintim că în anul școlar 2021-2022 au folosit exclusiv catalogul electronic 248 de școli. Cu un an mai târziu, în septembrie 2022, erau cu 494 mai mult, anume 742 de școli. Acum, sunt 1.156, cu 414 mai multe decât în anul școlar 2022-2023, adică cu 16% mai puține școli care au aplicat să fie nou incluse pe lista școlilor pilot decât anul trecut.

Conform listei publicate de Ministerul Educației, 111 școli care vor pilota catalogul electronic sunt în București. Dintre acestea, cele mai puține sunt în sectorul 5. De precizat este că nu există un catalog electronic pus la dispoziție de către Ministerul Educației. Toate aceste școli apelează la aplicații/programe private.

Potrivit ordinului de ministru care aprobă lista acestor școli, „unitățile de învățământ de stat menționate în Anexa 1 asigură din bugetul propriu sau din fonduri proprii, după caz, achiziționarea programelor/serviciilor de catalog electronic, fiind interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora”.

  • În noiembrie anul trecut, Edupedu.ro a scris că platforme de catalog electronic se foloseau în școli din cel puțin 24 de județe și erau plătite fie de asociațiile de părinți, fie din fondurile locale sau ale școlilor, arăta un raport SAR privind digitalizarea în educație.

Obligațiile școlilor care folosesc catalogul electronic au fost stabilite prin ordin de ministru în luna aprilie: toate cataloagele vor avea autentificare în doi factori pentru profesori, părinți și elevi.

FOTO DOCUMENT Lista școlilor care pilotează catalogul electronic în anul școlar 2023-2024. 

FOTO DOCUMENT Ordinul de ministru care aprobă lista școlilor pilot în anul școlar 2023-2024. 
Școlile au putut să intre în programul-pilot de implementare a unui catalog electronic după ce au adresat cereri către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene / al Municipiului București, până la termenul prelungit de 21 iulie. Inițial, termenul era 10 iulie.
Sursa: Edupedu.ro

2 comentarii

  1. […] Puțin peste 1.150 de școli folosesc un catalog electronic în anul școlar 2023-2024, în locul celui clasic, pe hârtie, potrivit ordinului ministrului Educației publicat de minister pe edu.ro vineri după-amiază, 8 septembrie. Sunt cu 414 mai multe școli decât cele care au renunțat la catalogul clasic în… Cititi mai multe aici: Peste 400 de școli vor folosi exclusiv catalogul electronic în acest an școlar […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here