Peste 400 de locuri, în 2017, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti

1
academia_de_politie

Peste 400 de locuri sunt scoase la concurs, în 2017, pentru cei care îşi doresc o carieră în Poliţia Română, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza” din Bucureşti. Astfel, potrivit IGPR, la Facultatea de Poliţie sunt 290 de locuri la frecvenţă, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari şi 4 pentru alte minorităţi, precum şi 50 la frecvenţă redusă (pentru agenţii care au minim un an vechime în cadrul structurilor MAI), în timp ce la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Specializarea Drept sunt 115 de locuri la frecvenţă.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr” Câmpina – 554 de locuri (14 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorităţi), iar la Şcoala de Agenţi de poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – 150 de locuri (6 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorităţi).

Recrutarea candidaţilor pentru admitere se face în cadrul inspectoratelor teritoriale de poliţie

Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie Alexandru Ioan-Cuza” se vor primi până la data de 26 mai, iar cele pentru admiterea la şcolile de poliţie, până la data de 21 iulie.

Locurile la instituţiile de învăţământ care formează personal pentru Ministerul Afacerilor Interne sunt comune pentru femei şi bărbaţi. Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale M.A.I. se realizează de structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate”, precizează sursa citată.

Condiţie necesară  pentru candidați: înălţimea de minim 1,70 m pentru bărbaţi şi 1,65 pentru femei

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, precum şi în şcolile de poliţie, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale M.A.I, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs.

Citește și: Marea Britanie s-a decis: va oferi în continuare împrumuturi de studii pentru studenții din Uniunea Europeană

Alte condiţii: diploma de bacalaureat; înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 femeile; lipsa semnelor particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar (candidaţii pentru locurile M.A.I la instituţii de învăţământ superior şi la unităţile de învăţământ postliceal al M.Ap.N).

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here