Pământul dezvoltă inele ca Saturn, dar din deșeuri spațiale și sateliți

1
deseuri in jurul pamantului

Deșeurile spațiale reprezintă o problemă din ce în ce mai serioasă și situația se va înrăutăți pe măsură ce mai mulți sateliți, nave spațiale, sonde și chiar turiști vor ajunge în spațiu.

 

Deși mare parte din obiectele pe care le trimitem pe orbită ajung să fie trase înapoi de atmosfera Pământului și să ardă, o bună parte dintre acestea rămân acolo, cu implicații încă greu de anticipat. Asta până când vom reuși să găsim o soluție să le distrugem.

De fapt, situația s-ar putea agrava atât de mult încât planeta noastră ar putea să arate în curând asemănător cu Saturn, a explicat profesorul de inginerie mecanică Jake Abbott, de la Universitatea din Utah, SUA.

„Pământul este pe cale să dezvolte propriile sale inele, doar că vor consta în deșeuri spațiale”, a precizat acesta, conform Futurism.

Vezi și Grafenul, materialul ultura-rezistent, ultra-stabil şi ultra-conductor, subiect predilect pentru antivaccinişti

Potrivit Agenției Spațiale Europene, există aproximativ 170 de milioane de bucăți de deșeuri spațiale mai mari de 1 milimetru pe orbita planetei noastre. Aproximativ 670.000 dintre ele sunt mai mari de 1,27 centimetri.

Și, având în vedere că multe companii precum SpaceX lansează propriile constelații de sateliți, orbita Pământului este mai aglomerată ca niciodată. Asta înseamnă că există un risc mai mare ca oricând pentru evenimente de coliziune care ar putea crea și mai multe bucăți de gunoi spațial.

Oamenii de știință încearcă să rezolve problema. Abbott este de părere că un mod de a curăța orbita ar fi utilizarea unor magneți, care ar controla gunoiul spațial.

„Pur și simplu, am creat prima undă de tractare din lume. Acum este doar o chestiune de inginerie, construire și lansare”, a adăugat profesorul.

un comentariu

  1. […] Deșeurile spațiale reprezintă o problemă din ce în ce mai serioasă și situația se va înrăutăți pe măsură ce mai mulți sateliți, nave spațiale, sonde și chiar turiști vor ajunge în spațiu.   Deși mare parte din obiectele pe care le trimitem pe orbită ajung… Cititi mai multe aici: Pământul dezvoltă inele ca Saturn, dar din deșeuri spațiale și sateliți […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here