Olimpicii români vor putea primi granturi de 3500 de euro

0
serban-valeca-guvern-granturi-olimpici

Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, a prezentat, pe 23 februarie, în ședința de Guvern, o notă prin care propune acordarea unor granturi de 3.500 de euro olimpicilor români care au obținut locurile I, II sau III la olimpiadele naționale și internaționale, scrie Agerpres.

„În vederea creșterii competitivității în învățământul superior și stabilirea tinerilor dotați în țară și totodată pentru întinerirea forței de muncă în societatea românească, am venit cu o notă și apoi o să venim cu reglementarea referitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obținut locul I, II, III la olimpiadele internaționale și naționale. E vorba de un grant de 3.500 de euro și pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale încă 5.000 de euro“, a declarat Valeca, la începutul reuniunii Executivului.

Citește și : Propunere controversată în Educaţie. Elevii de clasa a V-a vor primi manualele şi pe stick, în condiţiile în care mulţi elevi nu au calculator acasă

Potrivit acestuia, condiția pentru primirea grantului este ca beneficiarii să urmeze o universitate în țară și să lucreze până la 10 ani într-o unitate de cercetare-dezvoltare-inovare. „Cred că pentru stabilitatea acestor creiere în România o sumă estimată maximală pentru anul 2017 — 2018 de 1.400.000 de euro — probabil că nu se va ajunge aici, nu știu dacă toți vor rămâne să acceseze acest program — nu este un efort bugetar foarte mare pentru ministerul nostru și o să supun aprobării Guvernului acest lucru, urmând să vin cu actul normativ”, a explicat ministrul.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here