Olimpiada internațională de geografie 2018. România e pe primul loc printre națiuni

2

Lotul olimpic al României a obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la a XV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie. Performanța a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Elevii Bianca Elena Solomon (clasa a XI-a, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), Andrei Sandu (clasa a XI-a, Colegiul Național din Iași) şi Manuel Cristian Foșalău (clasa a XII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași), au fost premiați cu aur. Omar Hamod (clasa a XII-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) a câștigat medalia de argint, al doilea an consecutiv.

„A fost o adevărată mândrie pentru mine. În momentul acela chiar am simțit, mă simt atât de mândră că sunt româncă și că am putut să fac chestia asta pentru România!”, a declarat Bianca Solomon.

Manuel Foșalău, olimpic: „S-au desfășurat în patru zile probele și a fost, trebuie să recunosc, obositor, dar a fost interesant. Subiecte foarte frumos făcute, accesibile, dar totuși dificile, ca să se facă o departajare”.

Citește și 1 student din 3 renunță la facultate pentru că a ales greșit

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Geografie a avut loc în Canada, la Universitatea Laval Québec, în perioada 31 iulie – 6 august, și au participat peste 160 de elevi din 43 de țări.

Echipa României a fost însoțită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași. Selecția s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie 2018.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here