Olimpicii români s-au întors cu 5 premii de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

1
olimpiada-internationala-astronomie-astrofizica_2017

Lotul României a obţinut două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ediția a XI-a care a avut loc între 12 și 20 noiembrie în Thailanda, anunță Ministerul Educației Naționale.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/ Colegiul Național „Nicolae Balcescu” din Brăila) şi Robert-Gabriel Păşcălău (Colegiul Național „Mircea cel Bătran” din Constanța). Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/ Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătran” din Constanța) a fost distins cu mențiune.

Citește și: Laurențiu Sima, tubistul de la Ateneul Român: Chiar nu poți să zici că mori de foame cu muzica

Echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul National „Octav Onicescu” din Bucureşti), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava).

Competiția a reunit  219 participanți din 46 de țări.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here