O comună din județul Covasna a închis trei școli în 5 ani

1
Foto: capital.ro

Comuna Reci din județul Covasna rămâne cu două grădinițe și două școli, după ce în ultimii cinci ani s-au închis trei unități școlare, din cauza lipsei copiilor, informează Covasna Media.

„Nu le-am închis cu 10, 15 copii. Le-am închis cu 4, 6 copii. Le-am lăsat până în ultimul moment. Deja e o situație când sunt cinci copii în cinci clase diferite, cu o singură învățătoare. Chiar până în ultimul moment am încercat să le ținem deschise. Că dacă mergeam pe principiul de economii sau alte directive, nu mai funcționau de 10 ani”, a declarat primarul din Reci, Dombora Lehel.

Vezi și Legea prin care studenţii vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare, promulgată

Faptul că nu mai sunt copii în satele din Reci este cauzat de plecarea masivă a tinerilor, ne-a mai spus primarul. „Au îmbătrânit aceste sate. La Saciova, de exemplu, în acte sunt 130 de locuitori. Fizic, dacă găsim acolo 70, e mult. Tinerii sunt plecați. Natalitatea e la un nivel minus record”, a explicat acesta.

La nivelul întregii comune, potrivit edilului, în prezent învață sub 300 de elevi.

 

 

 

Sursa: g4media.ro

un comentariu

  1. […] Comuna Reci din județul Covasna rămâne cu două grădinițe și două școli, după ce în ultimii cinci ani s-au închis trei unități școlare, din cauza lipsei copiilor, informează Covasna Media. „Nu le-am închis cu 10, 15 copii. Le-am închis cu 4, 6 copii. Le-am lăsat… Cititi mai multe aici: O comună din județul Covasna a închis trei școli, în 5 ani […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here