A fost descoperit pangolinul de România. Cel mai braconat animal din lume

1
pangulin
pangulin

Cercetării de la Universitatea Arkansas au descoperit în Vâlcea o nouă specie de pangolin, care a trăit pe teritoriul țării noastre acum 2 milioane de ani. Pangolinul este un mamifer pe cale de dispariție și cel mai braconat animal din lume.

O nouă specie de pangolin, în prezent un mamifer pe cale de dispariție și cel mai braconat animal din lume, a fost descoperită de cercetătorii americani în România, în situl paleontologic Grăunceanu din județul Vâlcea, pe valea Oltețului.

Pangolinul mai trăiește, în zilele noastre, doar în Asia și Africa, însă în urmă cu milioane de ani el ar fi fost prezent și în Europa. Recent, pe Valea Oltețului, o echipă de cercetători condusă de Claire Terhune, profesoară de antropologie în cadrul Universității Arkansasa descoperit fosila uneia dintre cele mai vechi specii de pangolin de pe continent.

În Africa și în Asia, pangolinii sunt cele mai branconate animale. Solzii acestora au fost folosiți de ani de zile pentru leacuri tradiționale chinezești, fiind un adevărat în lux în cultura lor.

citește și Carbohidrații rafinați și grăsimile animale la cină cresc riscul de boli cardiace

un comentariu

  1. […] Cercetării de la Universitatea Arkansas au descoperit în Vâlcea o nouă specie de pangolin, care a trăit pe teritoriul țării noastre acum 2 milioane de ani. Pangolinul este un mamifer pe cale de dispariție și cel mai braconat animal din lume. O nouă specie de… Cititi mai multe aici: A fost descoperit pangolinul de România. Cel mai braconat animal din lume […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here