Numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu, internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu a ajuns la 14

1

14 bebeluşi infectaţi cu stafilococ, de la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi până în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitală, informează reprezentanţii unităţii spitaliceşti. 

Doi dintre bebeluşii ţinuţi sub observaţie au fost externaţi, iar pentru alţi şase se aşteaptă rezultatele analizelor.

14 bebeluşi infectaţi cu stafilococ, de la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi până în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitală, informează reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

Doi dintre bebeluşi sunt ţinuţi sub observaţie au fost externaţi, iar pentru alţi şase se aşteaptă rezultatele analizelor.

Directorul medical al Maternităţii Giuleşti, Dinu Albu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că decizia DSP de a sista internările este una pripită şi prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor, subliniind că aşteaptă analiza probelor, pentru ca unitatea să-şi poată relua activitatea.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti, transmise vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali, dar şi că s-au găsit germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi:22 de copii şi un profesor, rămaşi fără cazare, au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia

„Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico – sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG „Panait Sârbu”. Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico – sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Cu toate că rezultatele analizelor au confirmat prezenţa bacteriei la Maternitatea Giuleşti,  primarul Gabriela Firea în subordinea căreia se afla maternitatea, susţinea ieri că nu există probe clare care să ateste că sursa infectării este această unitate sanitară.

 

 

un comentariu

  1. […] 14 bebeluşi infectaţi cu stafilococ, de la Maternitatea Giuleşti sunt internaţi până în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitală, informează reprezentanţii unităţii spitaliceşti.  Doi dintre bebeluşii ţinuţi sub observaţie au fost externaţi, iar pentru alţi şase se aşteaptă rezultatele analizelor. 14 bebeluşi infectaţi… Cititi mai multe aici: Numărul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu, internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu a … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here