Noua lege anti-bullying în școli, aprobată de Parlamentul din Franța

3

O nouă lege care va transforma hărțuirea în școală într-o infracțiune penală, pentru care pot fi urmăriți penal atât elevii, cât și personalul școlar, a fost adoptată de Parlamentul francez pe 24 februarie.

 

Cei găsiți vinovați în conformitate cu noua legislație riscă o amendă de 45.000 de euro dacă victima hărțuirii (bullyingului) nu poate frecventa școala timp de până la opt zile, după ce a fost agresată, fiind în “incapacitate totală de lucru”.

Incidentele mai grave pot fi pedepsite cu până la 10 ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro pentru perioade mai lungi de absență de la școală sau dacă victima se sinucide ori încearcă să o facă.

Guvernul francez se angajase să consolideze măsurile împotriva hărțuirii în școli, care până acum putea fi pedepsită doar în baza legilor privind hărțuirea. Potrivit unor studii recente, aproape unul din zece elevi este afectat de hărțuirea școlară în fiecare an în Franța.

Ministrul francez al Educației: “Bullyingul nu își are locul în școli”

Proiectul de lege “adaugă o nouă piatră la structura” pusă în aplicare de guvern, a declarat ministrul francez al educației, Jean-Michel Blanquer, conform Euronews. “Acest lucru trimite un mesaj întregii națiuni [că] hărțuirea nu își are locul în școli”, a adăugat el.

Noua lege va oferi și o formare suplimentară pentru profesori pentru a preveni hărțuirea în incinta școlii, precum și impunerea unei “obligații de vigilență” asupra companiilor de social media pentru a modera conținutul hărțuitor.

sursa:Edupedu

citește și Bullying-ul, o problema majoră in România

3 comentarii

  1. […] O nouă lege care va transforma hărțuirea în școală într-o infracțiune penală, pentru care pot fi urmăriți penal atât elevii, cât și personalul școlar, a fost adoptată de Parlamentul francez pe 24 februarie.   Cei găsiți vinovați în conformitate cu noua legislație riscă o amendă… Cititi mai multe aici: Noua lege anti-bullying în școli, aprobată de Parlamentul din Franța […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here