Scad infectările în școlile românești

4

Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar a continuat să scadă în ultima săptămână şi, implicit, a scăzut şi numărul de clase sau unităţi şcolare cu activitate organizată în sistem online, a informat, sâmbătă, Ministerul Educaţiei.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 21-25 februarie, 20 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică sau structuri) şi 515 clase/grupe funcţionau în sistem online.

Meseria de dascăl aflată în topul celor mai stresante profesii

Ministerul Educaţiei precizează că, la momentul raportării, situaţia epidemiologică se prezenta astfel: 6.731 de elevi/preşcolari erau pozitivi COVID-19 (0,2%) şi 1.883 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar erau pozitive COVID-19 (0,6%).

De asemenea, în urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 21-25 februarie au fost raportate 1.342 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 827 (62%) au fost confirmate RT-PCR, 332 (25%) au fost infirmate, iar pentru 183 (13%) nu există un răspuns la data raportării.

4 comentarii

  1. […] Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar a continuat să scadă în ultima săptămână şi, implicit, a scăzut şi numărul de clase sau unităţi şcolare cu activitate organizată în sistem online, a informat, sâmbătă, Ministerul Educaţiei. Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 21-25 februarie,… Cititi mai multe aici: Scad infectările în școlile românești […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here