Noi reglementări la minister: Ce obligații au profesorii care dau meditații

2

Cadrele didactice care oferă lecții în privat, contra cost, unor elevi, au anumite obligații. Potrivit unui nou proiect de ordin aflat în consultare publică la Ministerul Educației, calitatea de profesor meditator vine cu câteva noi cerințe. Ce obligații au profesorii care dau meditații, potrivit noilor prevederi. Ce riscă cei care nu se supun reglementărilor.

Noi reguli de la Minister: ce obligații au profesorii care dau meditații

Potrivit unui nou proiect aflat în consultare publică, profesorii care oferă meditații au câteva noi obligații. Aceștia trebuie să completeze, în fiecare an, o declarație de interese. Documentul trebuie să menționeze meditațiile oferite și școlile de la care provin elevii care primesc lecții în privat.

Proiectul privind completarea acestor declarații de interese se află în consultare publică până pe data de 4 noiembrie. Acesta vine în completarea Legii Educației, care a intrat în vigoare anul acesta, în luna septembrie.

Descoperă și: 7900 de dascăli au declarat la ANAF că au câștigat bani din meditații în 2021

Ce nu mai au voie să facă profesorii care dau meditații

Potrivit noii Legi a Educației, cadrele didactice nu mai pot să mediteze elevii cărora le predau la clasă. Profesorii care nu se supun noilor reglementări și care nu completează declarația de interese riscă abateri disciplinare.

Începând de la 1 ianuarie 2024, profesorii care nu respectă legea și fac în continuare meditații cu elevii pe care îi au și la clasă riscă să fie cercetați disciplinar și sancționați. Autoritățile vin și cu precizări legate de cum se completează declarațiile.

”Declarația de interese se face în scris, pe propria răspundere, și cuprinde norma didactică, activitățile de predare, activitățile de pregătire cu elevii – meditații și activitățile didactice desfășurate în cadrul unor proiecte, îndeplinite de cel care o completează. (…) Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, personalului didactic de predare îi revine obligația să completeze declarația de interese. Personalul didactic de predare angajat ulterior datei de 31 decembrie completează și depune declarația de interese în termen de 5 zile de la angajare”, se arată în documentul elaborat de Ministerul Educației.

Sursa: ego.ro 

2 comentarii

  1. […] Cadrele didactice care oferă lecții în privat, contra cost, unor elevi, au anumite obligații. Potrivit unui nou proiect de ordin aflat în consultare publică la Ministerul Educației, calitatea de profesor meditator vine cu câteva noi cerințe. Ce obligații au profesorii care dau meditații, potrivit noilor… Cititi mai multe aici: Noi reglementări la minister: Ce obligații au profesorii care dau meditații […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here