MNAR invită la vernisajul expoziției „Pictură românească din colecția Fundației Bonte”

0
colecția_bonte_vernisaj_MNAR1

Muzeul Național de Artă al României (MNAR), Fundația Bonte și Institutul Cultural Român  invită luni, 13 februarie, publicul interesat să cunoască arta românească la vernisajul expoziției cu titlul „Pictură românească din colecția Fundației Bonte” care va avea loc la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111.

Colecția reunește peste 50 de lucrări ale unor pictori precum Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu sau Theodor Pallady

Reunind 57 de lucrări realizate de artiști dintre cei mai prestigioși, dintre care nu puteau lipsi Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Francisc Șirato, Ștefan Dimitrescu, Cămil Ressu, Magdalena Rădulescu sau Alexandru Ciucurencu, expoziția exprimă opțiunea pentru configurarea unui anume specific românesc conținut într-o colecție privată de artă.

Aceasta s-a constituit în anii petrecuți în România de omul de afaceri portughez Alain Bonte, cel care a întemeiat fundația cu caracter cultural care îi poartă numele și care are printre obiective promovarea artei românești în plan național și internațional.

colecția_bonte_vernisaj_MNAR

Publicarea colecției în România – o pledoarie pentru originalitatea și valoarea școlii românești de artă în plan european

Proprietarul colecției, Alain Bonte, care este și președinte al Fundației Bonte a declarat: „Pentru specialiștii și publicul român, expunerea în premieră a acestui ansamblu de opere va putea constitui încă un argument în favoarea școlii naționale de artă, o pledoarie pentru originalitatea și valoarea acesteia în plan european…”.

Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral

 

Prezentată în anul 2016 la Palatul Național Ajuda din Lisabona, expoziția curatoriată de doamna Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța, este oferită acum publicului din România, completând cu lucrări importante paleta de lucrări create în România în perioada 1875-1945 și aflate în colecțiile MNAR.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14 februarie-30 aprilie 2017 și va include ghidaje speciale și alte activități educative pentru public.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here