Guvernul Japoniei oferă premii de 50.000 de dolari pentru proiectele educaționale privind dezvoltarea durabilă din România

0
dezvoltare_durabilă_guvernul_japoniei-_unesco_premii_proiecte

Comisia Națională a României pentru UNESCO lansează apelul pentru candidaturi la Premiul UNESCO — Japonia privind Educația pentru Dezvoltare Durabilă, ediția 2017. Acest premiu onorează anual programele sau proiectele remarcabile din domeniul educației pentru dezvoltare durabilă și recunoaște rolul educației în conectarea dimensiunilor sociale, economice, culturale și de mediu ale dezvoltării durabile. Printre candidați se pot număra și instituțiile de învățământ.

Premiul, care este finanțat de către Guvernul Japoniei, recompensează trei laureați cu câte 50.000 de dolari fiecare.

Nominalizările trebuie să vizeze un program sau un proiect de educație pentru dezvoltare durabilă al candidatului, ce îndeplinește criteriile de selecție. Nominalizările vor fi evaluate de un juriu independent alcătuit din cinci experți internaționali, pe baza potențialului lor de transformare, integrare și inovație. Laureații sunt deciși de către directorul — general UNESCO pe baza recomandărilor juriului.

Condițiile de înscriere pe care trebuie să le îndeplinească proiectele sau programele candidaților:

— sunt deja în implementare de cel puțin 4 ani;

— demonstrează rezultate și impact ridicat în raport cu resursele învestite;

— sunt replicabile și scalabile;

— contribuie la unul sau mai multe dintre cele cinci domenii prioritare ale programului de acțiune globală privind educația pentru dezvoltare durabilă.

Citește și: Activitățile de voluntariat desfășurate în tinerețe contribuie la o mai bună integrare socială mai târziu în viață

 

Nominalizați pot fi ONG-uri, instituții guvernamentale, entități din mediul privat, instituții mass-media, institute de cercetare, instituții de învățământ, persoane individuale implicate în derularea de proiecte privind educația pentru dezvoltare durabilă.

Sursă foto: www.asirys.blogspot.ro

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here