Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca organizează, în perioada 1 martie – 1 mai 2017, a doua ediție a Concursului Național de Dramaturgie și Publicistică Teatrală „ProScenium”, adresat tinerilor cu vârste între 16 și 20 de ani.
Concursul, cu două secțiuni — Dramaturgie și Publicistică, își propune să descopere și să promoveze tinerii pasionați de teatru, cu talent dramaturgic și simț critic, precum și să încurajeze participarea activă a tinerei generații la viața teatrală românească.
Pentru Secțiunea de Dramaturgie autorii sunt invitați să trimită o piesă de teatru originală, nejucată și nepublicată, de maximum 30 de pagini, pe o temă liber aleasă, iar pentru Secțiunea de Publicistică, o cronică sau un eseu analitic despre un spectacol vizionat, care să aibă o întindere de 2.000-3.000 de cuvinte.
Printre premii se numără și un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală
În cazul ambelor secțiuni, premiul I constă într-un voucher de cărți în valoare de 500 lei și un loc gratuit la Școala de Vară de Dramaturgie și Publicistică Teatrală. Premiul II constă într-un voucher de cărți în valoare de 300 lei și un loc gratuit la aceeași școală de vară. Dacă persoana câștigătoare are examenul de bacalaureat, ea poate fi considerată admisă la linia de studiu Teatrologie a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai Cluj. Piesa câștigătoare la Secțiunea de Dramaturgie va fi montată sub formă de spectacol lectură.
Citește și: Eminescu: despre educație, lipsa de autoritate și golul moral
Pentru a putea participa la concurs, participanții trebuie să fie elevi sau absolvenți de liceu, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. Textele vor fi expediate în format PDF pe adresa concurs@teatrologie.ro împreună cu formularul de înscriere (poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/concurs) până la data de 1 mai 2017. Rezultatele concursului vor fi comunicate până în 10 mai 2017.
Participarea la concurs nu presupune nicio taxă. Cele mai bune texte vor fi antologate într-un volum publicat pe site-ul www.teatrologie.ro.
Sursă foto: www.news.uzreport.uz