Ministrul Educației vrea mai mulți bani pentru achiziționarea de tablete și laptopuri

1

Ministrul Educației vrea mai mulți bani pentru achiziționarea de tablete și laptopuri. Ministrul Educației a anunțat că fondurile europene pentru achiziționarea de laptopuri, tablete și table inteligente pentru școli s-au epuizat în mai puțin de trei zile. De la startul activității, solicitările au depășit cu 34 de milioane bugetul alocat.

Monica Anisie a scris pe Facebook că bugetul alocat pentru achiziționarea de echipamente IT pentru școli a fost depășit în doar trei zile. Inspectoratele școlare și autoritățile locale au depus proiecte în valoare de 184 de milioane de euro, în condițiile în care bugetul inițial era de 150 de milioane de euro.

Vezi și Tablete pentru studenții cu burse sociale

Ministrul a anunțat că va încerca să găsească soluți pentru suplimentarea fondurilor și i-a încurajat pe cei care nu au făcut-o să depună proiecte.

Inspectoratele școlare și autoritățile publice locale s-au mobilizat extraordinar în această perioadă pentru accesarea fondurilor europene (150 de milioane de euro), în vederea achiziției de tablete, laptopuri, table inteligente pentru dotarea unităților de învățământ din România. În trei zile, de la momentul deschiderii apelului, s-a depus, peste bugetul alocat, un număr de 193 de proiecte, în valoare de 184 de milioane de euro. Cu toate acestea, vreau să anunț inspectoratele și autoritățile publice locale care nu au depus încă proiectele că apelul rămâne deschis până pe 2 februarie! Voi avea zilele acestea o întâlnire cu domnul ministru al fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, pentru a găsi soluții în vederea suplimentării bugetului!”, a scris Anisie pe Facebook.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here