Ministerului Educaţiei: Cursuri suspendate din cauza zăpezii şi viscolului în judeţele Brăila, Galaţi, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea

3

Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţele Brăila, Galaţi, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea sunt suspendate luni, din cauza ninsorii si viscolului puternic. Conform Ministerului Educaţiei, recuperarea activităţii didactice se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea ministerului.

Ministerul Educaţiei a organizat duminică o videoconferinţă la care au participat Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion şi inspectorii şcolari generali din judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situaţiei din teritoriu şi pentru stabilirea paşilor ce vor urma în ceea ce priveşte activitatea din unităţile de învăţământ.

Vezi și Meteorologii anunță ninsori viscolite, vânt cu rafale de până la 120 km/oră și polei

”Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri şi întreruperea alimentării cu energie electrică în localităţi din mai multe judeţe, prin hotărârea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă/la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea”, anunţă ministerul.

Recuperarea activităţii didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea Ministerului Educaţiei.

În restul judeţelor ţării, conform informaţiilor primite de la inspectorii şcolari generali, activitatea didactică nu este afectată.

Ministerul Educaţiei precizează că ţine permanent legătura cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene.

Conform ISU Brăila, prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ.

Judeţul Brăila se află sub cod roşu de ninsori şi viscol până duminică seară, toate drumurile naţionale fiind închise pe durata avertizării.

O decizie similară a fost luată şi în judeţul Galaţi, aflat de asemenea sub avertizare cod roşu de viscol.

Şi în Călăraşi au fost suspendat cursurile luni.

”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

3 comentarii

  1. […] Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţele Brăila, Galaţi, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea sunt suspendate luni, din cauza ninsorii si viscolului puternic. Conform Ministerului Educaţiei, recuperarea activităţii didactice se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea ministerului. Ministerul Educaţiei… Cititi mai multe aici: Ministerului Educaţiei: Cursuri suspendate din cauza zăpezii şi viscolului în judeţele Brăila,… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here