Simulare Bacalaureat 2024 în Județul Ilfov: Subiecte și bareme la matematică, istorie și limba și literatura română

3

Elevii din clasa a XII-a din județul Ilfov au trecut recent prin prima etapă a simulării examenului de Bacalaureat 2024, abordând provocările testelor la matematică, istorie și limba și literatura română.

Evenimentul a avut loc marți, 21 noiembrie, iar Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a adus lumina asupra subiectelor și baremelor de evaluare pentru proba de matematică.

Matematică: Subiecte și Bareme

A fost un moment crucial pentru elevi, care au avut oportunitatea să se familiarizeze cu structura și nivelul de dificultate al examenului de matematică. Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a publicat subiectele și baremele de evaluare, oferindu-le elevilor o perspectivă asupra așteptărilor și a standardelor de evaluare.

De asemenea, este demn de menționat că județul Ilfov va găzdui încă o simulare pentru examenele naționale între 29 și 31 ianuarie 2024, după o primă sesiune desfășurată între 20 și 22 noiembrie 2023. Aceste simulări sunt parte integrantă a pregătirii intense a elevilor pentru examenul de Bacalaureat, oferindu-le oportunitatea de a se adapta la cerințele specifice și de a-și testa cunoștințele în condiții similare examenului final.

Descoperă și: BAC 2024: elevii ar putea avea o zi liberă între proba obligatorie a profilului și cea la alegere

Alte Probe: Istorie și Limba și Literatura Română

Pe lângă matematică, elevii s-au confruntat și cu probele de istorie și limba și literatura română. La proba de istorie, aceștia au fost solicitați să redacteze un eseu despre totalitarism și democrație în Europa, abordând teme cruciale și relevante pentru contextul istoric și social actual.

În cadrul probei la limba și literatura română, elevii au avut de analizat un text semnat de Mircea Eliade și au fost evaluați pentru abilitățile lor de interpretare și redactare, cu accent pe cerințele pentru un eseu despre basmul cult.

Aceste probe, atent concepute și elaborate, sunt menite să testeze nu doar cunoștințele elevilor, ci și abilitățile lor de analiză, sinteză și argumentare în fața unor teme complexe și variate.

Vezi mai multe detalii pe Edupedu.ro 

3 comentarii

  1. […] Elevii din clasa a XII-a din județul Ilfov au trecut recent prin prima etapă a simulării examenului de Bacalaureat 2024, abordând provocările testelor la matematică, istorie și limba și literatura română. Evenimentul a avut loc marți, 21 noiembrie, iar Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a adus… Cititi mai multe aici: Simulare Bacalaureat 2024 în Județul Ilfov: Subiecte și bareme la matematică, istorie și limba … […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here