Calendar: Alegerea rectorilor în universitățile românești

1

S-au deschis scrutinuri pentru alegerea rectorilor în universitățile din România. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu a candidat pentru un nou mandat de rector și a fost realesă în urma votului ce a avut loc săptămâna trecută, deschizând calea pentru alte alegeri similare care se vor desfășura în următoarele luni la alte instituții de învățământ superior din țară.

Alegerea rectorilor în universitățile românești

După UMF Cluj-Napoca, urmează alte alegeri la Universitatea din București, Politehnica din București, UMF Carol Davila, Universitatea de Vest din Timișoara și alte instituții. Multe dintre aceste alegeri presupun candidatura actualilor rectori, inclusiv cei care au avut deja mai multe mandate, pentru încă cinci ani în funcție. Noua Lege a Învățământului Superior permite două mandate de cinci ani pentru rectori, fără a lua în considerare mandatele anterioare.

La Universitatea din București, s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor, dar campania electorală a început deja de săptămâni. În alte universități, precum UNST Politehnica din București sau UMF „Carol Davila” din București, procesul de depunere a candidaturilor este încă în desfășurare sau urmează să înceapă în curând.

Descoperă și: Topul orașelor cu cele mai scumpe și ieftine creșe și grădinițe private din țară

Majoritatea alegerilor sunt programate pentru luna decembrie, inclusiv la Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea din Craiova. Altele sunt planificate pentru perioada ianuarie-martie, cum ar fi la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Grigore T. Popa din Iași sau la Universitatea Tehnică de Construcții din București.

Aceste procese electorale reprezintă o etapă crucială în definirea conducerii universităților românești pentru următorii ani și au impact asupra direcției și dezvoltării lor.

Citește mai multe detalii pe Edupedu.ro

un comentariu

  1. […] S-au deschis scrutinuri pentru alegerea rectorilor în universitățile din România. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu a candidat pentru un nou mandat de rector și a fost realesă în urma votului ce a avut loc săptămâna trecută, deschizând calea… Cititi mai multe aici: Calendar: Alegerea rectorilor în universitățile românești […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here