Ministerul Educaţiei selectează profesori care vor evalua proiectele de manuale pentru clasa a V-a

0
manuale-manualelor-editura-didactică-ți-pedagogică-metodologie

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), un apel pentru selecţia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasa a V-a, valabile din anul şcolar 2017-2018, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, misiunea evaluatorilor este aceea de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de edituri.

Criteriile și calendarul selecţiei cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale şcolare

MEN precizează că din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate în activităţi de predare-învăţare-evaluare în învăţământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învăţământ şi disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale şcolare.

Prioritate vor avea cadrele didactice care fie deţin gradul didactic I în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces sau au titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză/arii conexe. Fiecare persoană îşi va putea depune candidatura exclusiv pentru o singură disciplină din cele cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a“, susţine sursa citată.

Citește și: Stagiu de practică în domeniul criptologie organizat de Serviciul de Informaţii Externe în anul 2017

Procesul de selecţie a candidaţilor se va desfăşura în trei etape: 13-31 martie (înscrierea candidaţilor), 3-7 aprilie (selecţia candidaţilor) şi 10-14 aprilie (anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi).

Totodată, alegerea componenţilor grupurilor de lucru şi comunicarea rezultatelor se vor desfăşura exclusiv online, pe platforma existentă, www.rocnee.eu.

Cadre didactice care nu demonstrează competenţă şi eficienţă vor fi înlocuite cu alţi membri

“Coordonatorii de discipline vor monitoriza activitatea grupurilor de lucru pe baza unor criterii de eficienţă/performanţă. În situaţia în care vor fi cadre didactice care nu demonstrează competenţă şi eficienţă în activitatea desfăşurată, acestea vor fi înlocuite pe parcursul anului şcolar 2016-2017 cu alţi membri, desemnaţi ca rezerve în urma procedurii de selecţie. La încheierea sesiunii de evaluare a calităţii proiectelor de manuale şcolare pentru clasa a V-a, activitatea cadrelor didactice cu statut de experţi cooptaţi va fi analizată şi ulterior va avea loc o actualizare a bazei de date”, mai afirmă MEN.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here