Stagiu de practică în domeniul criptologie organizat de Serviciul de Informaţii Externe în anul 2017

0
practică

În baza Protocolului de colaborare încheiat cu Universitatea din Bucureşti, în anul 2017, Serviciul de Informaţii Externe continuă tradiţia stagiului de practică în domeniul criptologiei, destinat studenţilor aflaţi la sfârşitul primului an de masterat la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Stagiul oferă studenţilor participanţi posibilitatea de a dobândi experienţă practică, complementară studiilor universitare, într-un domeniu de activitate rezervat profesioniştilor de elită. Oferim, astfel, o oportunitate pe care partenerii noştri euroatlantici o utilizează de mult timp în dialogul cu mediul universitar.

Sunt puse la dispoziţie doar 4 locuri pentru studenţii aflaţi la sfârşitul primului an de masterat la Facultatea de Matematică şi Informatică

Stagiul va avea durata de o lună, în perioada 26.06 -21.07.2017, maximum de locuri puse la dispoziţie fiind de 4. Numărul de credite transferabile care va fi obţinut în urma desfăşurării stagiului se stabileşte de către UB.

Citește și: Topul celor mai bune țări pentru educație în 2017

Pentru a fi acceptaţi la stagiu, doritorii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii :

  • sunt studenţi în anul I de masterat la specializările menţionate;
  • au exclusiv cetăţenie română şi domiciliul în România;
  • nu au cazier judiciar;
  • au absolvit cursurile universitare cu media la examenul de licenţă peste 8;
  • au fost admişi la cursurile de masterat cu media peste 8.

Criterii de selecţie pentru stagiul de practică

Selecţia studenţilor care îndeplinesc condiţiile de participare se realizează de către o Comisie comună de evaluare, formată din reprezentanţi ai UB şi SIE. Având în vedere specificul instituţiei, procesul de selecţie urmăreşte identificarea cu precădere a masteranzilor interesaţi de cercetare care au abilităţi de gândire analitică, deţin competenţe profesionale de bază din domeniul matematicii şi programării. Activitatea Comisiei, care constă în analizarea dosarelor depuse de candidaţi şi, dacă este nevoie, în interviuri cu aceştia, se finalizează până la data de 1 iunie.

Sursa foto: www.itpro.co.uk

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here